Rugklachten preventie op het werk

Het incorporeren van efficiënte rugklachten preventie op het werk hoeft niet zeer tijdrovend te zijn. In slechts 90' ontdekt u wat u zelf kan doen om rugpijn en nekpijn te vermijden.

Preventie van rugklachten, voor wie ?

Preventie van rugklachten eerst en vooral voor de mensen in een productie- of logistieke omgeving ? De administratieve medewerkers hebben dit niet zo nodig ?

Wanneer het op preventie van rugklachten aankomt merk ik dat het bewustzijn binnen bedrijven sterk toeneemt. We kunnen niet enkel het welzijn van onze medewerkers bevorderen maar tevens besparen we ook op werkonbekwaamheidskosten. Tijdens mijn bedrijfscontacten merk ik dat men vaak eerst focust op de medewerkers die fysiek het zwaardere werk verrichten, vooral in logistieke en productieafdelingen. Op het eerste zicht een niet onlogische keuze, maar...

Misschien verliest men andere medewerkers, onterecht, wat uit het oog ? Wanneer ik binnen een bedrijf preventiesessies geef aan diverse groepen productiemedewerkers, verspreidt de boodschap zich snel naar andere niveau's en vaak voelen andere medewerkers, werkzaam op andere diensten, zich wat aan hun lot overgelaten : "he, wat met ons, wij kunnen dat ook gebruiken hoor !"

Inspirerende preventie van rug- en nekklachten dankzij de 7 minuten challenge

Geef mij 80 minuten om u bewust te maken van het feit hoe preventie van rugklachten eenvoudig, efficiënt en best wel leuk kan zijn. U zal versteld staan van uw eigen mogelijkheden.

Lees meer

Preventie van rugklachten, efficiënt en praktisch

Nee, geen saaie "hef- en tiltechnieken" opleiding, nee geen veredelde "turnles", maar wel degelijk inspirerende en motiverende preventie die op een eenvoudige manier dagelijks kan toegepast worden.

Lees meer

Aandacht voor ergonomie

Ergonomische aanpassingen in een productie- of kantooromgeving kunnen zeer waardevol zijn, maar hou er rekening mee dat de nodige zelfkennis essentiëel is om rugklachten optimaal te vermijden.

Lees meer

Steven De Coninck, uw rugcoach

Inspirator, auteur, internationaal lesgever orthopedische geneeskunde, kinesitherapeut met een voorliefde voor ruggen

Lees meer

50% minder kans op rug- en nekklachten dankzij de 7 minuten challenge

Ook binnen uw bedrijf of vereniging?