Rugklachten voorkomen in 60 minuten

Leren rugklachten voorkomen d.m.v. efficiënte in-company preventie,  maar u beschikt slechts over beperkte tijd ?

Hoe verbazend het ook zou klinken, maar rugklachten voorkomen op een leuke, inspirerende en efficiënte manier, is wel degelijk mogelijk.  De "Lunchtalk" is daarom ook de ideale oplossing voor bedrijven die positieve aandacht wensen te besteden aan rugklachten en dit in slechts 1 uur tijd ! 

 

Tijdens de Lunchtalk : “Ontdek je rug in 60 minuten”  leert u op een snelle en efficiënte manier hoe u zorg kan dragen voor uw rug en hoe u op een optimale manierr ugpijn kan vermijden.    Dit is een ideaal thema voor bv. lunchmeetings in bedrijven, instellingen of voor service clubs.  Deze lunchtalk wordt vaak gegeven wanneer bv. een safety day georganiseerd wordt in uw bedrijf, vaak in combinatie met een ander interessant thema (brandveiligeheid, safety driving, ...).  Op die manier leert u en uw medewerkers op een aangename manier hoe optimaal rugklachten voorkomen kunnen worden.

Indien gewenst kan ik tot 5 lunchtalks geven per dag, in diverse talen : Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Tijdens deze korte incentive wordt gebruikt gemaakt van een powerpointpresentatie, praktische life demonstraties en evt. filmfragmenten.  De deelnemers krijgen  eveneens een unieke “Ruginstructiekaart”, die a.h.w. de preventieve gids vormt om ook op langere termijn rugklachten proberen te voorkomen.  Zodoende kan men reeds op een veilige manier de basisprincipes van efficiënte preventie in de praktijk brengen

 

Rugklachten voorkomen kan niet zonder aandacht voor volgende topics

  • oorzaken van rugklachten leren begrijpen
  • aanpassen activities of daily life (24h preventie)
  • preventieve zelfbehandelingsstrategie : welke oefeningen en compensatiebewegingen zijn zinvol.
    • Hiervoor maken we tevens gebruik van de speciale ruginstructiekaart ; deze kaart is tevens beschikbaar in diverse taalversies : Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Pools (vooral handig voor bedrijven die vooral in de bouwsector actief zijn) en, ja hoor, ook in het Chinees.  

 

Rugklachten voorkomen, een saaie bedoening ??
Gedurende deze lunchtalk wil ik de mensen inspireren en motiveren.  Om hen verder te motiveren om, niet enkel nu, maar ook in de toekomst aandacht te besteden aan het voorkomen van rugklachten, hebben ze ook de toegang tot een 50' durende film waarin alle basisprincipes van efficiënte preventie duidelijk geïllustreerd worden, alsook de specifieke indicaties en contraindicaties voor het uitvoeren van bepaalde rugoefeningen.  Het gastbedrijf mag de gegevens van de ruginstructiekaart en de film vrij copiëren voor gebruik in interne communicatie om op regelmatige basis een trigger uit te sturen naar de medewerkers.  Tevens voorzie ik ook een trigger-poster (NL-versie).

 

Voor deze Lunchtalk vraag ik u ongeveer 1 uur per groep te reserveren, inclusief mogelijkheid tot vraagstelling.  Tevens worden de deelnemers ook aangemoedigd om gebruik te maken van mijn vraag-antwoord blog op deze website, waar ze ook heel wat waardevollen informatie kunnen vinden m.b.t. het behandelen en voorkomen van rugklachten.

 

Share this