Rugklachten : diagnose, behandeling en preventie

Preventie van rugklachten !

Rugklachten preventie hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Ik bied een specifieke oplossing voor KMO's en grotere bedrijven om rugklachten op een efficiënte manier te voorkomen.  Verlaag alvast de kans op rugklachten met 50 % ! Misschien groeit het geld wel op onze rug...?

Hoe kan men rugklachten behandelen ?

Stel, u vraagt advies aan 10 verschillende therapeuten, dan krijgt u ongetwijfeld heel wat verschillende behandelvoorstellen.  Het behandelen van rugklachten is niet zomaar in één protocol samen te vatten. Behandeling kan bestaan uit diverse technieken gaande van manipulatie, mobilisatie, tractie, rugoefeningen tot injectie of operatie...MAAR, het allerbelangrijkste is BEWEGING ; ten allen prijze dienen we "fear avoidance behaviour" te vermijden en de patiënt te stimuleren om voldoende te bewegen en zich bewust te worden van zijn mogelijkheden.

Welke oorzaken liggen er aan de basis van rugklachten ?

Ook hier kan het verwarrend zijn : consulteer 10 therapeuten en ga uiteindelijk naar huis met 7 verschillende diagnoses ?  Oorzaken van rugpijn zijn vaak multifactoriëel.  Bepaalde diagnoses zijn zinvol, anderen zijn helaas totaal ongefundeerd...

Alles begint met een goede diagnose, met nadruk of efficiënte preventie !

Om de verwarring die ontstaat t.g.v. de verschillende oorzaken van rugklachten en de verschillende behandelopties, zoveel mogelijk te ontrafelen, is het belangrijk om tijdens het diagnostisch proces een aantal stappen te respecteren.  Als therapeut kan u hier, gratis, een "clinical reasoning in orthopaedic medicine" gids downloaden, die u een gestandaardiseerd onderzoeksprotocol aanbiedt voor het onderzoeken van rugpatiënten.

Actieve preventieve maatregelen dienen reeds genomen te worden vanaf de eerste hulpvraag van de patiënt. 

Op zoek naar preventie met een net iets andere "touch" ?

Vul hier alvast een vragenlijst in en ontdek hoe ik uw bedrijf van dienst kan zijn.

Share this