Preventie van rugklachten

Inspirerende preventie van rugklachten op maat van KMO's en grotere bedrijven

Wil u uw kans op rugklachten ook met minstens 50% verminderen ?  Bedrijven staan alsmaar meer stil bij het organisatorische ongemak en de kosten die gepaard gaan met werkonbekwaamheid die gerelateerd is aan rugklachten.  Ik bied een inspirerende oplossing voor bedrijven die aandacht willen besteden aan efficiënte lange termijn preventie van rugklachten.

--> 84,14% van de deelnemers geven aan de aangeboden tips in de praktijk te kunnen omzetten

--> 96,46% van de deelnemers raden deze rugpreventiesessies aan aan andere collega's 

 

Tegen 2027 wil ik 1 op 3 Belgen inspireren om mijn eenvoudige rugtips even vanzelfsprekend te beschouwen

als het dagelijks tandenpoetsen en aldus de kans op rugpijn terug te dringen


Ontdek hoe preventie van rugklachten eenvoudig, efficiënt en ook leuk kan zijn, en dit met een minimale tijdsinvestering ! 

  

Hoe het begon…

Al 30 jaar word ik als therapeut in de praktijk geconfronteerd met rugklachten ; oorzaken en behandelopties zijn vaak divers, maar één zaak valt op : slechts weinig mensen krijgen nuttige uitleg en/of preventieve informatie om rugpijn te vermijden en blijven dus maar aanmodderen…

Kunnen we rugpijn vermijden ?

Als internationaal lesgever in Orthopedische Geneeskunde Cyriax heb ik reeds in een 37-tal landen seminaries gegeven voor artsen en kinesitherapeuten die zich in deze materie verder wensen te bekwamen en ook hier valt iets op : velen zijn enorm gefocust op het aanleren en uitvoeren van allerhande behandeltechnieken, maar weinigen focussen op echte preventie…

Daaruit is een bepaalde ontevredenheid, zeg maar een zekere frustratie, gegroeid.  Het moet toch mogelijk zijn om als leek meer het heft in eigen handen te nemen wanneer het op preventie aankomt ?  Mede gestimuleerd door collega’s en patiënten en op basis van mijn klinische en wetenschappelijke ervaring is dan het huidige OMConsult rugpreventieproject gegroeid.

Ontdek alvast wat goed kan zijn voor uw rug…

De hinder die gepaard gaat met rugpijn heeft zowel invloed in uw priveleven als in uw professioneel leven, vandaar dat het echt wel de moeite loont even stil te staan bij actieve preventie van rugklachten

Uiteraard zijn er een aantal sectoren en beroepen waarin u een hoger risico loopt op rugklachten, maar vergis u niet, de kans op het optreden van rugpijn is bij iedereen behoorlijk groot.

U bent jong en heeft helemaal geen rugpijn ?  Wist u dat men het meeste kans op rugklachten heeft op een leeftijd tussen de 35 en 55 jaar ? Reden te meer om aan preventie te denken en zo lang mogelijk rugpijn-vrij te blijven !

Tijdens een interessante rugreis, de Lunchtalk of de Business session, reik ik u een aantal sleutels aan die u in staat zullen stellen om rugvriendelijker door het leven te stappen en aldus lage rugpijn en nekpijn te vermijden en/of aan te pakken o.a. door middel van nieuwe inzichten en bepaalde preventieve rugoefeningen. 

Op deze site kan u tevens een specifiek, wetenschappelijk verantwoord, antwoord vinden op heel wat vragen die mensen met rugklachten bezighouden : vragen die deelnemers aan de in-company preventieseminaries stellen, vragen van patiënten en vragen van therapeuten.  U ontdekt het allemaal hier.  Mocht U op zoek zijn naar een antwoord op een vraag die hier nog niet besproken is, laat het mij gewoon weten en indien uw vraag relevant is voor de "ruggroep" komt het antwoord tevens on line...

Met rugvriendelijke groeten,

Steven De Coninck.

Gun uw bedrijf letterlijk een sterke rug ; uw medewerkers zullen u dankbaar zijn !

preventie van rugklachten

Share this