Blogs

Nekoefeningen om nekpijn te vermijden ?

Mijn beeldscherm staat op de juiste hoogte en toch ik heb regelmatig nekpijn ? Kan ik hiervoor bepaalde nekoefeningen doen ?

Ergonomische bureau- en beeldscherminstellingen zijn één zaak ; houdingsvariatie is een andere !  Inderdaad, misschien staat uw beeldscherm wel degelijk in een goede "ergonomische" positie, maar toch ondervindt u lichte nekpijn wanneer u langer onafgebroken aan het werk bent aande computer.  Zijn er bepaalde nekoefeningen die nuttig zijn om dit te vermijden ?

Blogtype: 

Preventie van rugklachten enkel voor de "werkvloer" ?!

Preventie van rugklachten eerst en vooral voor de mensen in een productie- of logistieke omgeving ; de administratieve medewerkers hebben dit niet zo nodig ?

Wanneer het op preventie van rugklachten aankomt merk ik dat het bewustzijn binnen bedrijven sterk toeneemt.  We kunnen niet enkel het welzijn van onze medewerkers bevorderen maar tevens besparen we ook op werkonbekwaamheidskosten.  Tijdens mi

Blogtype: 

Rugoefeningen om mijn rug te verstevigen

In iedere fitness of rugschool gaat men ervan uit dat buikspieren en rugspieren verstevigd moeten worden ; dit zijn toch noodzakelijke rugoefeningen, niet ?!

Is het nuttig om op een regelmatige basis verstevigende rugoefeningen uit te voeren om onze rug beter te beschermen ?  Want ja, des te sterker onze rug, des te beter deze beschermd is, nietwaar ?

Blogtype: 

Rugpijn ? Mijn rug is te hol !

Ik heb rugpijn omdat mijn rug "te hol" is en ik moet rugoefeningen leren om mijn rug minder hol te maken...

Dus, om rugpijn te vermijden moet ik erop letten dat ik mijn rug niet te hol maak ?  Helaas,...dit "advies" wordt nog steeds al te vaak gegeven, echter meestal zonder echte reden en vaak onterecht.  De vorm van uw rug is nu eenmaal wat ze is : het is een therapeutische illusie te denken dat men bij volwassenen de holte van de rug permanent kan afvlakken d.m.v.

Blogtype: 

Rugpijn ? Oorzaak is op de scan te zien !

Op de scan is te zien dat ik een hernia heb, er is ook stenose en arthrose...daarom heb ik rugpijn ?!

Inderdaad, op medische beeldvorming is vaak heel wat te zien, maar men mag niet de vergissing begaan om een een directe oorzakelijke link te leggen tussen wat men ziet en de rugpijn die de patiënt beschrijft, hoewel dit voor de therapeut natuurlijk vaak zeer verleidelijk is.

Blogtype: 

Pagina's