Rugpijn vermijden d.m.v. efficiënte preventie in bedrijven

84,14% van de deelnemers geven aan de aangeboden tips in de praktijk te kunnen omzetten

96,46% van de deelnemers raden deze rugpreventiesessies aan aan andere collega's 

 

Tegen 2027 wil ik 1 op 3 Belgen inspireren om mijn eenvoudige rugtips even vanzelfsprekend te beschouwen

als het dagelijks tandenpoetsen.


Ontdek hoe rugpreventie eenvoudig, efficiënt en vooral leuk kan zijn, en dit met een minimale tijdsinvestering ! 

  

Hoe het begon…

Al 30 jaar word ik als therapeut in de praktijk geconfronteerd met rugklachten ; oorzaken en behandelopties zijn vaak divers, maar één zaak valt op : slechts weinig mensen krijgen nuttige uitleg en/of preventieve informatie en blijven dus maar aanmodderen…

Wat kunnen we daaraan doen ?

Als internationaal lesgever in Orthopedische Geneeskunde Cyriax heb ik reeds in een 37-tal landen seminaries gegeven voor artsen en kinesitherapeuten die zich in deze materie verder wensen te bekwamen en ook hier valt iets op : velen zijn enorm gefocust op het aanleren en uitvoeren van allerhande behandeltechnieken, maar weinigen focussen op echte preventie…

Daaruit is een bepaalde ontevredenheid, zeg maar een zekere frustratie, gegroeid.  Het moet toch mogelijk zijn om als leek meer het heft in eigen handen te nemen wanneer het op preventie aankomt ?  Mede gestimuleerd door collega’s en patiënten en op basis van mijn klinische en wetenschappelijke ervaring is dan het huidige OMConsult rugpreventieproject gegroeid.

Ontdek alvast wat goed kan zijn voor uw rug…

De hinder die gepaard gaat met rugpijn heeft zowel invloed in uw priveleven als in uw professioneel leven, vandaar dat het echt wel de moeite loont even stil te staan bij actieve preventie van rugklachten. 

Uiteraard zijn er een aantal sectoren en beroepen waarin U een hoger risico loopt op rugklachten, maar vergis U niet, de kans op het optreden van rugpijn is bij iedereen behoorlijk groot.

U bent jong en heeft helemaal geen rugpijn ?  Wist U dat men het meeste kans op rugklachten heeft op een leeftijd tussen de 35 en 55 jaar ? Reden te meer om aan preventie te denken en zo lang mogelijk rugpijn-vrij te blijven !

Tijdens een interessante rugreis, de Lunchtalk of de Business session, reiken wij U een aantal sleutels aan die U in staat zullen stellen om rugvriendelijker door het leven te stappen en aldus rugpijn te vermijden en/of aan te pakken o.a. door middel van nieuwe inzichten en bepaalde preventieve rugoefeningen. 

Op deze site kan U tevens een specifiek, wetenschappelijk verantwoord, antwoord vinden op heel wat vragen die mensen met rugklachten bezighouden : vragen die deelnemers aan de in-company preventieseminaries stellen, vragen van patiënten en vragen van therapeuten.  U ontdekt het allemaal hier.  Mocht U op zoek zijn naar een antwoord op een vraag die hier nog niet besproken is, laat het ons gewoon weten en indien uw vraag relevant is voor de "ruggroep" komt het antwoord tevens on line...

Met rugvriendelijke groeten,

Steven De Coninck.

Gun uw bedrijf letterlijk een sterke rug ; uw medewerkers zullen u dankbaar zijn !

Share this

Mijn beeldscherm staat op de juiste hoogte en toch ik heb regelmatig nekpijn ?

Ergonomische bureau- en beeldscherminstellingen zijn één zaak ; houdingsvariatie is een andere !

Ik kan daar heel kort over zijn.  Ondanks een goede bureaustoelinstelling en een optimale beeldscherminstelling is het nog steeds mogelijk dat men nekklachten ondervindt omdat men eigenlijk te lang dezelfde positie aanhoudt.  Vaak zit men te veel met het hoofd in een "protractie" houding.  Hou rekening met twee ideale compensatieoefeningen die, indien regelmatig uitgevoerd, zeer interessant zijn om nekpijn te vermijden.

 

meer info volgt nog...

 

Blogtype: 

Preventie ? Ja, maar...dit kost te veel en het is moeilijk organiseerbaar...

Preventie is geen "kost" maar een waardevolle investering

Moeilijk organiseerbaar ?  Wij hebben daar geen tijd voor...

Inderdaad, het organiseren van een in-company preventiesessie vergt wat organisatie en planning om uw mensen de kans te geven deel te nemen aan een dergelijjk event zonder dat andere bedrijfsprocessen vertraging oplopen.

Blogtype: 

Preventie van rugklachten op het werk ? Dit is enkel interssant voor de mensen op de "werkvloer" ?!

Preventie van rugklachten eerst en vooral voor de mensen in een productie- of logistieke omgeving ?

Inderdaad, tijdens mijn bedrijfscontacten merk ik dat men vaak eerst focust op de medewerkers die fysiek het zwaardere werk verrichten.  Een niet onlogische keuze, maar...

Blogtype: 

Hoe saai kan een opleiding hef- en tiltechnieken zijn ?

Preventie van rugklachten ? Niet onmiddellijk het meest “sexy” onderwerp…Gelukkig gaat het preventiebewustzijn in stijgende lijn in heel wat bedrijven.  Naast het fysieke ongemak tijdens beroeps- en priveactiviteiten kosten rugklachten uiteindelijk ook heel wat geld.

Dus, allen aan de slag met de opleiding “Hef- en tiltechnieken” ? 

Inderdaad, hoe saai kan dat zijn ?

 

Blogtype: