Preventie van rugklachten

Inspirerende preventie van rugklachten op maat van KMO's en grotere bedrijven

Wil u uw kans op rugklachten ook met minstens 50% verminderen ?  Bedrijven staan alsmaar meer stil bij het organisatorische ongemak en de kosten die gepaard gaan met werkonbekwaamheid die gerelateerd is aan rugklachten.  Ik bied een inspirerende oplossing voor bedrijven die aandacht willen besteden aan efficiënte lange termijn preventie van rugklachten.

--> 84,14% van de deelnemers geven aan de aangeboden tips in de praktijk te kunnen omzetten

--> 96,46% van de deelnemers raden deze rugpreventiesessies aan aan andere collega's 

 

Tegen 2027 wil ik 1 op 3 Belgen inspireren om mijn eenvoudige rugtips even vanzelfsprekend te beschouwen

als het dagelijks tandenpoetsen en aldus de kans op rugpijn terug te dringen


Ontdek hoe preventie van rugklachten eenvoudig, efficiënt en ook leuk kan zijn, en dit met een minimale tijdsinvestering ! 

  

Hoe het begon…

Al 30 jaar word ik als therapeut in de praktijk geconfronteerd met rugklachten ; oorzaken en behandelopties zijn vaak divers, maar één zaak valt op : slechts weinig mensen krijgen nuttige uitleg en/of preventieve informatie om rugpijn te vermijden en blijven dus maar aanmodderen…

Kunnen we rugpijn vermijden ?

Als internationaal lesgever in Orthopedische Geneeskunde Cyriax heb ik reeds in een 37-tal landen seminaries gegeven voor artsen en kinesitherapeuten die zich in deze materie verder wensen te bekwamen en ook hier valt iets op : velen zijn enorm gefocust op het aanleren en uitvoeren van allerhande behandeltechnieken, maar weinigen focussen op echte preventie…

Daaruit is een bepaalde ontevredenheid, zeg maar een zekere frustratie, gegroeid.  Het moet toch mogelijk zijn om als leek meer het heft in eigen handen te nemen wanneer het op preventie aankomt ?  Mede gestimuleerd door collega’s en patiënten en op basis van mijn klinische en wetenschappelijke ervaring is dan het huidige OMConsult rugpreventieproject gegroeid.

Ontdek alvast wat goed kan zijn voor uw rug…

De hinder die gepaard gaat met rugpijn heeft zowel invloed in uw priveleven als in uw professioneel leven, vandaar dat het echt wel de moeite loont even stil te staan bij actieve preventie van rugklachten

Uiteraard zijn er een aantal sectoren en beroepen waarin u een hoger risico loopt op rugklachten, maar vergis u niet, de kans op het optreden van rugpijn is bij iedereen behoorlijk groot.

U bent jong en heeft helemaal geen rugpijn ?  Wist u dat men het meeste kans op rugklachten heeft op een leeftijd tussen de 35 en 55 jaar ? Reden te meer om aan preventie te denken en zo lang mogelijk rugpijn-vrij te blijven !

Tijdens een interessante rugreis, de Lunchtalk of de Business session, reik ik u een aantal sleutels aan die u in staat zullen stellen om rugvriendelijker door het leven te stappen en aldus lage rugpijn en nekpijn te vermijden en/of aan te pakken o.a. door middel van nieuwe inzichten en bepaalde preventieve rugoefeningen. 

Op deze site kan u tevens een specifiek, wetenschappelijk verantwoord, antwoord vinden op heel wat vragen die mensen met rugklachten bezighouden : vragen die deelnemers aan de in-company preventieseminaries stellen, vragen van patiënten en vragen van therapeuten.  U ontdekt het allemaal hier.  Mocht U op zoek zijn naar een antwoord op een vraag die hier nog niet besproken is, laat het mij gewoon weten en indien uw vraag relevant is voor de "ruggroep" komt het antwoord tevens on line...

Met rugvriendelijke groeten,

Steven De Coninck.

Gun uw bedrijf letterlijk een sterke rug ; uw medewerkers zullen u dankbaar zijn !

preventie van rugklachten

Share this

Nekoefeningen om nekpijn te vermijden ?

Mijn beeldscherm staat op de juiste hoogte en toch ik heb regelmatig nekpijn ? Kan ik hiervoor bepaalde nekoefeningen doen ?

Ergonomische bureau- en beeldscherminstellingen zijn één zaak ; houdingsvariatie is een andere !  Inderdaad, misschien staat uw beeldscherm wel degelijk in een goede "ergonomische" positie, maar toch ondervindt u lichte nekpijn wanneer u langer onafgebroken aan het werk bent aande computer.  Zijn er bepaalde nekoefeningen die nuttig zijn om dit te vermijden ?

Blogtype: 

Preventie van rugklachten enkel voor de "werkvloer" ?!

Preventie van rugklachten eerst en vooral voor de mensen in een productie- of logistieke omgeving ; de administratieve medewerkers hebben dit niet zo nodig ?

Wanneer het op preventie van rugklachten aankomt merk ik dat het bewustzijn binnen bedrijven sterk toeneemt.  We kunnen niet enkel het welzijn van onze medewerkers bevorderen maar tevens besparen we ook op werkonbekwaamheidskosten.  Tijdens mi

Blogtype: 

Rugoefeningen om mijn rug te verstevigen

In iedere fitness of rugschool gaat men ervan uit dat buikspieren en rugspieren verstevigd moeten worden ; dit zijn toch noodzakelijke rugoefeningen, niet ?!

Is het nuttig om op een regelmatige basis verstevigende rugoefeningen uit te voeren om onze rug beter te beschermen ?  Want ja, des te sterker onze rug, des te beter deze beschermd is, nietwaar ?

Blogtype: 

Rugpijn ? Mijn rug is te hol !

Ik heb rugpijn omdat mijn rug "te hol" is en ik moet rugoefeningen leren om mijn rug minder hol te maken...

Dus, om rugpijn te vermijden moet ik erop letten dat ik mijn rug niet te hol maak ?  Helaas,...dit "advies" wordt nog steeds al te vaak gegeven, echter meestal zonder echte reden en vaak onterecht.  De vorm van uw rug is nu eenmaal wat ze is : het is een therapeutische illusie te denken dat men bij volwassenen de holte van de rug permanent kan afvlakken d.m.v.

Blogtype: 

Rugpijn ? Oorzaak is op de scan te zien !

Op de scan is te zien dat ik een hernia heb, er is ook stenose en arthrose...daarom heb ik rugpijn ?!

Inderdaad, op medische beeldvorming is vaak heel wat te zien, maar men mag niet de vergissing begaan om een een directe oorzakelijke link te leggen tussen wat men ziet en de rugpijn die de patiënt beschrijft, hoewel dit voor de therapeut natuurlijk vaak zeer verleidelijk is.

Blogtype: