"Live" in-company preventiesessie

Geef mij maximum 90 minuten om u en uw medewerkers te inspireren en mee te nemen in een preventieverhaal dat eenvoudig, efficiënt en best wel leuk en herkenbaar is. U zal versteld staan van uw eigen mogelijkheden om rug- en nekklachten te vermijden.

Heeft u mijn nieuwste ruginstructiekaart al ontvangen?

Rugklachten efficiënt voorkomen dankzij de 7' minuten challenge !

De "Ontdek je rug" inspiratiesessie is daarom ook de ideale oplossing voor bedrijven die positieve aandacht wensen te besteden aan rugklachten.

  • Tijdens de inspiratiesessie “Ontdek je rug” leert u op een snelle en efficiënte manier hoe u zorg kan dragen voor uw rug en hoe u op een optimale manier rugpijn kan vermijden.
  • Dit is een ideaal thema voor bv. lunchmeetings in bedrijven, verenigingen of voor service clubs. Deze inspiratiesessie wordt vaak gegeven wanneer bv. een safety day georganiseerd wordt in het bedrijf, evt. in combinatie met een ander interessant thema (brandveiligheid, safety driving, ...). Op die manier leren u en uw medewerkers op een aangename manier hoe men optimaal rugklachten kan voorkomen.

Hoeveel tijd heeft u nodig?

U bepaalt dit zelf! Wat het best bedrijfsintern organiseerbaar is.

Een preventiesessie duurt minimum 30' tot max. anderhalf uur.

U kiest zelf het gewenste tijdsslot.

Tijdens deze korte incentive wordt gebruikt gemaakt van

  • een interactieve powerpointpresentatie,
  • praktische life demonstraties
  • en evt. filmfragmenten.

De deelnemers krijgen eveneens een unieke “Ruginstructiekaart”, die a.h.w. de preventieve gids vormt om ook op langere termijn rugklachten proberen te voorkomen. Zodoende kan men steeds op een veilige manier de basisprincipes van efficiënte preventie in de praktijk brengen.

Deze kaart is tevens beschikbaar in diverse taalversies : Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Pools (vooral handig voor bedrijven die bv in de bouwsector of distributie actief zijn) en, ja hoor, zelfs in het Chinees.

Rugklachten voorkomen kan niet zonder aandacht voor volgende topics

  • oorzaken van rugklachten leren begrijpen
  • aanpassen activities of daily life (24h preventie)
  • preventieve zelfbehandelingsstrategie : welke oefeningen en compensatiebewegingen zijn zinvol ?

Een saaie bedoening ??

Gedurende deze sessie wil ik de mensen inspireren en motiveren.

Om hen verder te motiveren om, niet enkel nu, maar ook in de toekomst aandacht te besteden aan het voorkomen van rugklachten, krijgt iedereen ook toegang tot een reminder film waarin alle basisprincipes van efficiënte preventie duidelijk geïllustreerd worden, alsook de specifieke indicaties en contraindicaties voor het uitvoeren van bepaalde rugoefeningen.

Het gastbedrijf mag de gegevens van de ruginstructiekaart en de film vrij copiëren voor gebruik in interne communicatie om op regelmatige basis een trigger uit te sturen naar de medewerkers. Tevens voorzie ik ook een trigger-poster (NL-versie).

Tevens worden de deelnemers ook aangemoedigd om gebruik te maken van mijn vraag-antwoord blog op deze website, waar ze ook heel wat waardevolle informatie kunnen vinden m.b.t. het behandelen en voorkomen van rugklachten.

Minstens 50% minder kans op rug- en nekklachten?

Ook in uw bedrijf ?