Preventie van rugklachten in slechts 90 minuten

Inspirerende preventie van rug- en nekklachten dankzij de 7 minuten challenge

Geef mij 80 minuten om u bewust te maken van het feit hoe preventie van rugklachten eenvoudig, efficiënt en best wel leuk kan zijn. U zal versteld staan van uw eigen mogelijkheden.

Rugklachten efficiënt voorkomen in 80 minuten !

Hoe verbazend het ook zou klinken, maar rugklachten voorkomen op een leuke, inspirerende en efficiënte manier, is wel degelijk mogelijk.

De "Ontdek je rug" inspiratiesessie is daarom ook de ideale oplossing voor bedrijven die positieve aandacht wensen te besteden aan rugklachten en dit in slechts 80 minuten tijd !

  • Tijdens de inspiratiesessie “Ontdek je rug in 80 minuten” leert u op een snelle en efficiënte manier hoe u zorg kan dragen voor uw rug en hoe u op een optimale manier rugpijn kan vermijden.
  • Dit is een ideaal thema voor bv. lunchmeetings in bedrijven, verenigingen of voor service clubs. Deze inspiratiesessie wordt vaak gegeven wanneer bv. een safety day georganiseerd wordt in het bedrijf, vaak in combinatie met een ander interessant thema (brandveiligheid, safety driving, ...). Op die manier leren u en uw medewerkers op een aangename manier hoe men optimaal rugklachten kan voorkomen.

Indien gewenst kan ik tot 4 inspiratiesessies geven per dag, in diverse talen : Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Tijdens deze korte incentive wordt gebruikt gemaakt van

  • een powerpointpresentatie,
  • praktische life demonstraties
  • en evt. filmfragmenten.

De deelnemers krijgen eveneens een unieke “Ruginstructiekaart”, die a.h.w. de preventieve gids vormt om ook op langere termijn rugklachten proberen te voorkomen. Zodoende kan men steeds op een veilige manier de basisprincipes van efficiënte preventie in de praktijk brengen.

Deze kaart is tevens beschikbaar in diverse taalversies : Nederlands, Frans, Engels, Russisch, Pools (vooral handig voor bedrijven die bv in de bouwsector of distributie actief zijn) en, ja hoor, zelfs in het Chinees.

Rugklachten voorkomen kan niet zonder aandacht voor volgende topics

  • oorzaken van rugklachten leren begrijpen
  • aanpassen activities of daily life (24h preventie)
  • preventieve zelfbehandelingsstrategie : welke oefeningen en compensatiebewegingen zijn zinvol ?

Rugklachten voorkomen, een saaie bedoening ??

Gedurende deze sessie wil ik de mensen inspireren en motiveren.

Om hen verder te motiveren om, niet enkel nu, maar ook in de toekomst aandacht te besteden aan het voorkomen van rugklachten, krijgt iedereen ook toegang tot een 50' durende film waarin alle basisprincipes van efficiënte preventie duidelijk geïllustreerd worden, alsook de specifieke indicaties en contraindicaties voor het uitvoeren van bepaalde rugoefeningen.

Het gastbedrijf mag de gegevens van de ruginstructiekaart en de film vrij copiëren voor gebruik in interne communicatie om op regelmatige basis een trigger uit te sturen naar de medewerkers. Tevens voorzie ik ook een trigger-poster (NL-versie).

Tevens worden de deelnemers ook aangemoedigd om gebruik te maken van mijn vraag-antwoord blog op deze website, waar ze ook heel wat waardevolle informatie kunnen vinden m.b.t. het behandelen en voorkomen van rugklachten.

50% minder kans op rugklachten dankzij de 7 minuten challenge

Ook binnen uw bedrijf of vereniging?