Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten

Als patiënt verliest men soms het noorden : kinesitherapeuten en artsen geven soms totaal verschillende oorzaken voor uw rugpijn, de behandelingsvormen zijn ook heel divers. Dit is eigenlijk best logisch, maar toch frusterend : is het nu een hernia of iets anders ? Heb ik nut van manuele therapie of osteopathie ?... Allemaal heel verwarrend! Welke kinesitherapeut kan mij nu een zo optimaal mogelijke oplossing voor mijn probleem bieden?

Op zoek naar een gespecialiseerde kinesitherapeut in De Haan?

Binnen onze kinesitherapiepraktijk zijn wij niet enkel gespecialiseerd in analyse, behandeling en preventie van letsels van het bewegingsapparaat, maar tevens in specifieke revalidatie (bv. na operatie) met een zeer persoonlijke aanpak.

Ontdek hier tevens heel wat achtergrondinformatie m.b.t. diagnose, behandeling en preventie van rugklachten, oefentherapie en revalidatietips na bv. schouder- of heupoperatie.

Schouderklachten, rugpijn, heupoperatie, tenniselleboog...thuisoefeningen in coronatijden

Schouderklachten, rugpijn, heupoperatie, tenniselleboog...thuisoefeningen in coronatijden

Naast de behandeling bij ons in de kinepraktijk, gaan we nog een stukje verder in onze aanpak en willen u via deze filmpjes inspireren en begeleiden zodat u thuis toch een aantal nuttige oefeningen kan doen, wat ook handig kan zijn in deze Corona-tijden.

Lees meer
Welke rugoefeningen zijn goed?

Welke rugoefeningen zijn goed?

Ziet u ook het bos door de bomen niet meer? De vraag is echter welke rugoefeningen hebben echt een preventief en/of therapeutisch nut en zijn tevens ook praktisch uitvoerbaar? Het heeft geen zin om een overdaad aan rugoefeningen te doen, maar de kunst is om enkele efficiënte compensatiebewegingen op een systematische manier in te bouwen in uw dagelijks leven.

Lees meer
Hoe kan u slapen zonder rugpijn

Hoe kan u slapen zonder rugpijn

Slapen zonder rugpijn is geen utopie. Om optimaal en rugvriendelijk te slapen is het belangrijk dat u tijdens het slapen vlot en makkelijk kan bewegen, zonder hiervoor al te veel energie te verliezen. Dus, uw slaapsysteem (ondersteunend deel en/of matras) dient u niet enkel letterlijk een steuntje in de rug te geven, maar ook bewegingsvrijheid.

Lees meer
Diagnose, oorzaken en behandeling van rugpijn

Rugpijn : diagnose, oorzaken en behandeling

Net omdat er zoveel verwarring bestaat omtrent diagnose, oorzaken en behandeling van rugpijn, geven wij u graag een aantal bedenkingen mee.

Lees meer

Rug- of nekklachten, stress gerelateerde klachten, revalidatie nodig?

Vraag hier kine-advies aan Luciane en Steven