Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten

Als patiënt verliest men soms het noorden : therapeuten geven totaal verschillende oorzaken voor uw rugpijn, de behandelingsvormen zijn ook heel divers. Is het nu een hernia of niet ? Allemaal verwarrend!

Binnen onze kinesitherapiepraktijk zijn wij gespecialiseerd in diagnose, behandeling en preventie van letsels van het bewegingsapparaat. Hoewel we dagelijks een aantal patiënten met rugklachten zien, besteden we ook aandacht aan problemen in andere gewrichten zoals bv. schouder, knie, elleboog, enkels,.... U kan hiervoor terecht bij Steven De Coninck of Luciane de Lima Lourenço.

Diagnose, oorzaken en behandeling van rugpijn

Diagnose, oorzaken en behandeling van rugpijn

Omdat er net zoveel verwarring bestaat omtrent diagnose, oorzaken en behandeling van rugklachten, geef ik u graag een aantal bedenkingen mee.

Lees meer
Welke rugoefeningen zijn goed?

Welke rugoefeningen zijn goed?

Ziet u ook het bos door de bomen niet meer? De vraag is echter welke rugoefeningen hebben echt een preventief en/of therapeutisch nut en zijn tevens ook praktisch uitvoerbaar ? Het heeft geen zin om een overdaad aan rugoefeningen te doen, maar de kunst is om enkele efficiënte compensatiebewegingen op een systematische manier in te bouwen in uw dagelijks leven.

Lees meer
Hoe kan u slapen zonder rugpijn

Hoe kan u slapen zonder rugpijn

Slapen zonder rugpijn is geen utopie. Om optimaal en rugvriendelijk te slapen is het belangrijk dat u tijdens het slapen vlot en makkelijk kan bewegen, zonder hiervoor al te veel energie te verliezen. Dus, uw slaapsysteem (ondersteunend deel en/of matras) dient u niet enkel letterlijk een steuntje in de rug te geven, maar ook bewegingsvrijheid.

Lees meer
Behandeling van rugklachten aanvragen

U wenst een afspraak voor behandeling?

Kinesitherapiepraktijk Steven De Coninck – Luciane de Lima Lourenço. Steven en Luciane leven zijn niet enkel gehuwd, maar werken ook samen en vormen hierbij ook een zeer compatibel duo.

Lees meer

U heeft rugklachten ? Of, problemen met de schouder, knie of elleboog...

Maak een afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen