Lage rugpijn ? Moet ik dan steeds naar de kraker gaan ?

Interessante vraag :

er bestaan heel wat mythes omtrent de "kraker" (wat een vreselijk woord). "De Kraker" kan een gespecialiseerd arts, kinesitherapeut, osteopaat, manueel therapeut of chiropractor zijn.

Met "kraken" wordt eigenlijk bedoeld dat bepaalde manipulaties aan de wervelzuil uitgevoerd worden.

Men kan niet zomaar zeggen dat manipuleren ("kraken") goed of niet goed is.

Er bestaan tal van diverse technieken, met tractie of zonder tractie, met hefboom of zonder hefboom, specifiek op een bepaald niveau of meer met een globale werking,...

Niet enkel de keuze van de techniek is belangrijk, maar eerst en vooral de specifieke indicatie.

De therapeut moet beslissen op basis van uw specifiek verhaal en na het uitvoeren van een grondig functioneel onderzoek of manipulatie wel een goed idee is of niet en welke techniek het meeste kans op succes zou kunnen bieden.

Manipulatie kan enerzijds inderdaad zeer gunstige resultaten hebben, maar heeft enkel een effect op korte termijn ; om een optimaal lange termijn effect te hebben mag U niet vergeten preventieve rugsparende maatregelen te blijven inbouwen in uw dagelijkse leven.

Anderzijds zijn er ook duidelijke gevaren verbonden aan manipulatie. De verantwoordlijkheid van de therapeut in deze is groot.

U verdient dus eerst en vooral dat men naar U luistert, gekoppeld aan een degelijk functieonderzoek, gevolgd door een uitleg over uw situatie en een behandelvoorstel, samengaand met preventieve maatregelen.

Blogtype: