Mag ik gaan werken na het krijgen van een epidurale inspuiting ?

Het is belangrijk om weten dat er eigenlijk twee totaal verschillende manieren bestaan om een epidurale inspuiting toe te dienen.

Meestal wordt dit in het ziekenhuis gedaan, al dan niet onder radiologische controle, en wordt een naald tussen twee wervels ingebracht en zodoende wordt het product lokaal ingespoten.

Het probleem bij deze procedure is nl. dat mijn heel zeker dient te zijn van het te behandelen niveau ; men dient op de vermoedelijke plaats van het onheil te infiltreren.

Deze manier is niet steeds even efficiënt, en zelfs moeilijker in vgl. met de tweede manier, de zgn. Cyriaxaanpak.

Dit wordt dan gedaan via een opening onderaan het heiligbeen en deze methode is behoorlijk efficiënter, makkelijker en goedkoper.  Het grote voordeel hiervan is, dat dit tevens door uw huisarts kan uitgevoerd worden (mits bijkomende opleiding) en dat de "correcte niveaubepaling" van het letsel minder belangrijk is.

Dit klinkt misschien raar, maar vaak is de diagnose van rugklachten niet zo specifiek als men zou vermoeden : men stelt bv. vast dat er een symptomatische discusuitpuiling is maar men is niet 100% zeker op welk niveau deze zich bevindt (nee, de "foto's" zijn ook niet altijd betrouwbaar) ; als men een bepaalde zone onder invloed van de medicatie brengt kan men dit probleem omzeilen en...dit heeft geen negatieve gevolgen.

De professionals verwijs ik graag naar de opleidingen verstrekt door de European Teaching Group of Orthopaedic Medicine.

En ja hoor, U mag daarna normaal verder werken, weliswaar met respect voor uw algemene preventieve rugregels en zelfbehandelingoefeningen.

Noot : voor alle duidelijkheid, we hebben het hier niet over de epidurale die toegepast wordt voor een bevalling !

Blogtype: